Site Overlay

Nieuw jaar begint onder palmbomen!

Geschreven door Peter van de Wouw

Was het maar waar of klopt het toch wat we hier op de foto zien? Jazeker, ons Buurtpreventie Team liep door het eerste zonnetje van het nieuwe jaar door een brandgang in Moergestel en zowaar konden ze in de schaduw staan van een palmboom. “Zo het gaat wel hard met de opwarming van de aarde. We kunnen zelfs in Moergestel al onder een palmboom plaatsnemen”.  Dat was wel even apart ja, het zicht op een behoorlijk grote palmboom zo boven de schutting van het huis uit. Maar zo erg is het nu ook weer niet en er zijn palmbomen die tegen het Nederlandse weer kunnen heb ik nagevraagd.

Het is ook weer een tijdje geleden dat we iets van onze leden uit Moergestel hebben gehoord maar hier zijn we dan weer. Hier echter maar met 2 leden op de foto en de derde in dit geval die de foto neemt. De andere 6, jazeker we hebben ondertussen 9 mensen uit Moergestel die bij Buurtpreventie Oisterwijk horen. Dat is ook een reden om weer wat te schrijven maar natuurlijk gaat het om wat we doen en meemaken. Nou dat is nogal uiteenlopend van aard en varieert van een kapotte lamp, verloren gelopen kind, kapotte achter gelaten fiets tot heel veel troep die sommige mensen opslaan achter in hun brandgang waar die zeker niet voor bedoeld is. Deze is om inderdaad vrij te zijn voor calamiteiten en om door te gaan met fiets en brommer o.i.d.

Wij vinden het echter niet gepast om u daar foto’s van te laten zien, maar hopelijk maken we hiermee wel onze inwoners attent en kunnen we er samen voorzorgen dat het netjes blijft. Ook aanhangers met lading die er al maanden op liggen, horen niet in een brandgang of langs de weg. Uiteraard geeft een foto van iets wat niet klopt een beeld waar we in Moergestel en elders in de gemeente Oisterwijk, regelmatig tegenaan lopen. Vandaar een foto van een fiets die al enkele weken in de struiken ligt met een heleboel troep er omheen.

Wat wij daar dan mee doen? Indien de situatie gevaarlijk oogt bellen we meteen met de gemeente of de Politie en anders, zo ook nu, hebben we de 3 situaties die we tegenkwamen gemeld via de Fixi app die door de gemeente verder afgehandeld gaat worden.

Het was dus weer de moeite waard dat we afgelopen vrijdagmiddag weer een rondje van 1,5uur gemaakt hebben door Ons Moergestel.

Buurtpreventie Oisterwijk wenst u een schoon nieuw jaar toe.

Wilt u meer informatie over Buurtpreventie Oisterwijk of lijkt het u leuk om ook mee te wandelen ga dan naar onze website www.buurtpreventie-oisterwijk.nl en vul het contactformulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.