Site Overlay

“In de kiem smoren”

Afgelopen week hebben we een oproep geplaatst aan ouders en kinderen van Moergestel om informatie te krijgen over de gebeurtenissen van afgelopen tijd rond Den Donk, de Bieneke Bolders en het Kerkhof. Niet met verbazing, maar met de hoop dat iemand zich zou melden of iets over de gebeurtenissen zou vertellen, hadden we dit artikel geplaatst.

Dat is misschien wel één van de pijlers waarop het Buurtpreventieteam Oisterwijk op gericht is.

En ja, het heeft zoden aan de dijk gezet, lijkt het. Er zijn kinderen bij ons aan de deur geweest met een ouder om het een en ander uit de doeken te doen. Ook zijn er diverse malen excuses gemaakt aan deze en gene. Mensen hebben enkele van ons aangesproken en gezegd “Goed bezig jullie”.

Doordat ook de politie een handje meegeholpen heeft is het een en ander zoals de titel al zegt “In de kiem gesmoord”. Dit zijn nu de dingen waar wij het voor doen. Preventieve acties zijn, ook nadat iets gebeurd is, denken wij, de beste oplossingen. Een motto van: “Blijf met elkaar in gesprek” vult dit goed aan.

Natuurlijk hebben wij ook deze week niet stilgestaan en zijn vanuit Moergestel, na de weersverwachtingen afgewacht te hebben, vrijdagavond weer op pad gegaan met 4 personen op de fiets.

We hebben ons nieuwe lid Mike hierbij verwelkomd in ons team en hem een paar mooie stukjes laten zien van onze gemeente. Ook Marieke, Bart en Peter W. waren van de partij zoals je ziet. Een kleine uitval op ons oude tenue “oranje” stoort niet in deze tijd van EK. De werkelijke oorzaak is natuurlijk dat we helaas geen passende vestjes hadden en die van mij nog bij de drukker ligt. Dat is binnenkort echter verleden tijd want komende weken krijgen enkele “meer bourgondisch aangelegde leden” een passend vestje en bijbehorende pet net als Bart op heeft.

Op het punt waar we deze foto gemaakt hebben, is aan ons nieuwe lid Mike, de doelstellingen van Fixi meldingen uitgelegd en meteen een melding gedaan over het “fietspadje van Belgische makelij” wat daar ligt.

Hierna zijn we ook gaan “paraderen” over de Lind want, jongens wat een mooie auto’s stonden daar langs de weg. Nu de terrassen weer vol zijn, kijken wij daar onze ogen uit.

Een kleine greep uit deze mooie collectie: Porsche Carrera, 2 Ferrari ’s, de Rolls Royce van Gilles (leek hij op) en nog vele andere mooie wagens.

Heerlijk was op dat moment dat het even begon te regenen en we een beetje afkoelden. Iedereen bedankt dat u ons verhaal weer gelezen heeft en hopelijk kan onze weg die we ingeslagen hebben, met onze nieuwe leden, een goed vervolg krijgen.

Wil je meer weten van de buurtpreventie vraag dan naar de mogelijkheden op info@buurtpreventieoisterwijk.nl.