Site Overlay

Oproep voor de bewoners uit Moergestel!

Deze keer geen pakkende titel en een verhaal over hetgeen wij meemaken tijdens onze rondgangen door Moergestel.

Nee, het is een oproep aan u, vanuit Buurtpreventieteam Oisterwijk. U, ouders van kinderen die regelmatig rond Den Donk, het Kerkhof en de oude Bieneke Bolders skaten, fietsen of staan te hangen.

Helaas de laatste maanden zijn zij ook bezig met vernielingen en scheldpartijen naar mensen die langs komen of daar moeten zijn c.q. wonen.Het is in de corona tijd natuurlijk moeilijk voor kinderen zich bezig te houden met de gewone dingen en mogelijk dat ze daarom dit doen. Waarschijnlijk hebben we het over een klein aantal kinderen want, zoals wij ervaren, hebben de meeste het naar hun zin. Helaas begint het enkele omwonenden, de gebruikers van Den Donk, Bieneke Bolders en de Kerkhofgroep te veel te worden.

Momenteel is er aangifte gedaan van vernielen van materialen die op dak aanwezig zijn zoals de beluchtingsafvoeren en dakpannen van overkappingen op de binnenplaats van den Donk. Ook zijn er brandblussers leeg gespoten voor de lol. Bij de skatebaan is er een keer brand gesticht en afgelopen week is het tuinmeublement van een bewoner van de Bieneke Bolders gesneuveld. Van beide gevallen is aangifte van gedaan bij de Politie. Het begint op een “gewoonte” te lijken en dat moet stoppen.

Wij van Buurtpreventie Oisterwijk hebben deze diverse meldingen gekregen en willen voorkomen dat het verder uit de hand gaat lopen zodat deze fijne, normaal gesproken, rustige speelomgeving zijn functie kan blijven behouden.

Heeft u iets gehoord van uw kinderen, heeft u meer informatie of wilt u ze eens aanspreken waar mogelijk oplossingen of acties uit kunnen volgen, neemt u dan contact op via uw wijkagent Peter Hagendijk (https://www.politie.nl/mijn-buurt/wijkagenten), 0900-8844 of stuur een email naar info@buurtpreventie-oisterwijk.nl (Mocht u een van de leden van de buurtpreventie persoonlijk kennen, dan kunt u ook een van de leden aanspreken.)

Bedankt alvast voor uw medewerking en hopelijk is het snel weer een fijne omgeving om te vertoeven en niet om je aan te ergeren. Bedankt op voorhand voor uw medewerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.