Site Overlay

Fietsenrapen in Moergestel door Buurtpreventiegroep

Fietsenrapen in Moergestel door Buurtpreventiegroep

Geschreven door Peter van de Wouw

Het was wennen afgelopen dinsdagavond aan de kou en we vroegen ons af, zullen we gaan fietsen of zullen we gaan lopen. Wat is ons doel van vanavond?

“Ik zag een liggende fiets langskomen bij een lantaarnpaal op (social) media” zei Bart. “Daar kunnen we langs fietsen om eens te kijken wat er aan de hand is.”

Marco had een foto van een heleboel mondkapjes bij de bushalte na het stappen op de grond gezien en vond het een goed idee om daar ook maar eens langs te gaan.  Toen kon ik niet achterblijven en zei: “Bij de Bushalte bij de bakker liggen ook fietsen. Dan zullen we daar ook heen fietsen en kijken of er iets bijzonders mee aan de hand is.”

We besloten om poolshoogte te gaan nemen en stapten met zijn drieën op de fiets richting de plekken die onze interesse hadden. “Wel koud hé vanavond werd er nog geroepen”.

De mondkapjes waren er niet meer en zijn waarschijnlijk door onze fanatieke Zappers ploeg of door de goed werkende mensen van de Gemeente Oisterwijk, in hun oranje jassen, opgeruimd. De fiets bij de lantaarnpaal was ook al weg dus gingen we op weg naar de derde plek.

Hier hebben we 3 fietsen uit de struiken gehaald en de framenummers van genoteerd en doorgegeven aan de politie. De fietsen hebben we netjes in de fietsenhoek gezet bij de bushalte. (Via de politie hebben we terug gehoord dat er bij 2 van de 3 fietsen geen bijzonderheden waren en de 3e fiets stond niet op een naam geregistreerd, dus daar konden ze niets aan controleren.) De fietsen zijn dus niet gestolen.

Omdat we nog niet zo lang onderweg waren en lekker “warmgedraaid” konden we in onze verdere rondrit en “afstaptocht” ook nog wat Fixi-meldingen maken van o.a. een kapotte lantaarnpaal in de Bosstraat op een T-splitsing, het wederom ondergelopen parkeerterrein van Den Donk en de verlichting van de zendmast op de Waterhoefstraat was defect.

We zagen ook nog een lantaarn met plastic afvalzakken eraan. Het ziet er een stuk netter uit dan als ze op de grond liggen, maar we vroegen ons wel af hoe de voetgangers nu over de stoep konden lopen. Gelukkig worden de zakken een dag later al opgehaald door de Afvalstoffendienst.

Kortom weer een bevredigende avond zo en we keerden weer voldaan met onze Moergestelse delegatie van het actieve Buurtpreventieteam huiswaarts.

Heb je zin om ook eens aan te sluiten bij ons team kijk dan op www.buurtpreventieteam–oisterwijk.nl voor meer info. Houdoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.