Site Overlay

Fietsendiefstal, hot item in Oisterwijk

Geschreven door Peter van de Wouw.

Op donderdag 31 maart 2022 was er door de Politie en de Gemeente Oisterwijk een voorlichtingsmiddag opgezet op de weekmarkt, tegen over de Hema in Oisterwijk.

Om het aantal fietsdiefstallen, vooral in de dorpskern Oisterwijk, terug te dringen en mensen tips te geven over: Hoe je mogelijk kunt voorkomen dat je fiets wordt gestolen. Zeker ook om te laten zien hoe snel een fietsendief werkt die “goed in zijn vak is”. Buurtpreventie Oisterwijk (actief surveillerend in Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren) was ook uitgenodigd om acte de préséance te geven.

De reactie van een van de medewerkers was: “Het was een leuke middag en best indrukwekkend hoe snel de “dief” de sloten open kreeg met makkelijk gereedschap/loper”.

Verder hebben we veel aanloop gehad en mensen meerdere dingen kunnen vertellen over de juiste sloten (8mm gehard staal) en over wat de Buurtpreventie Oisterwijk doet en waar we voor staan en hoe we te werk kunnen gaan voor de bewoners van de Gemeente Oisterwijk.

Er waren 3 “Fietsendiefstal demonstraties” en er zijn heel veel mensen op af gekomen die verbaasd waren over hoe makkelijk en snel de fietsen weg waren en dat is een van de redenen waarom de Politie deze middag heeft georganiseerd. Hierbij nog enkele foto’s van de Demonstratie.

Via deze link vind u meer informatie met meer tips om fietsendiefstal te voorkomen.

Wilt u meer weten over Buurtpreventie Oisterwijk of heeft u interesse om met ons mee te wandelen, kijk dan op www.buurtpreventie-oisterwijk.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.