Site Overlay

Da’s pech… fiets weg!

Op donderdagmiddag 31 maart 2022 is er een demonstratie op de weekmarkt in Oisterwijk.

De ‘fietsendief’ geeft een demonstratie. (Foto: sikkom.nl).

“Het aantal fietsendiefstallen In de gemeente Oisterwijk is het afgelopen jaar aanzienlijk gestegen. De dieven hebben het vooral voorzien op de steeds populairder wordende E-bike. In Oisterwijk worden vooral rondom de supermarkten, het centrum en niet te vergeten het station fietsen gestolen. Vaak is het zo dat de burger even 10 minuutjes een boodschap aan het doen is en bij terugkomt is zijn of haar kostbare fiets verdwenen.” zo vertelt Roeleke Leenhouwers van de politie.

Door de toename van fietsendiefstallen is de politie gestart met een project om de problematiek van deze fietsendiefstallen tegen te gaan. Preventie is hierbij zeer belangrijk. We willen de burger bewust maken van het nut om een fiets op de juiste manier op slot te zetten. Het begint met een goede preventie en zoeken naar oplossingen om dit probleem zo klein mogelijk te maken en te houden.

Uitnodiging

Op donderdagmiddag 31 maart 2022 worden belangstellenden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op de weekmarkt in Oisterwijk. De politie zal daar aanwezig zijn om informatie te verschaffen. Ook zal de “fietsendief met de fietsendief” met de “fiets en diefstal show” op uitleg geven over de risico’s van fietsendiefstal en krijgen de bezoekers te zien hoe dit te voorkomen is door verstandig wegzetten van de fiets met de juiste sloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.