Site Overlay

Buurtpreventie Oisterwijk in het donker op pad.

Geschreven door Peter van der Wouw.

Vaak gaan we wel 2 of 3 keer in de week op pad en meestal met een groepje van 2 tot 5 personen. Iedere keer moet een uitdaging zijn, vinden we, maar we zijn er niet om “boeven te vangen of iets dergelijks”. Mochten we toevallig ergens getuigen van zijn, dan melden we dit direct bij de politie.

Moergestel

Een aantal weekenden heeft een groep mensen nogal vreemde dingen uitgevoerd met fietsen die daar geparkeerd stonden. Ze vonden het leuk om andermans eigendommen in de bosjes en op het bushokje te gooien.

Aangezien we graag wilden weten door wie en waarom dit gedaan werd, hebben we afgelopen weekend “in cognito” gesurveilleerd in de buurt van de bushaltes in Moergestel. Het tijdstip was laat en de tijd dat we denken dat er iets kan gebeuren.

Helaas hebben we niemand kunnen betrappen en dan denk je snel, “Jammer van onze tijd, maar misschien hebben ze gehoord dat …… en daarom doen ze weer normaal.” Als dit laatste het geval is hebben we onze doelstelling toch weten te behalen.

Oisterwijk

Afgelopen dinsdag zijn we met 5 personen in Oisterwijk op pad geweest. We hadden berichten gekregen van diefstallen e.d. uit auto’s en onderdelen van bepaalde wagens die er in Oisterwijk rondrijden. Er zijn daar een hele hoop kleine parkeerplaatsjes waar wat “te halen” valt. We verdeelden ons in 2 groepjes om effectiever te werk te gaan.

Om te laten zien welk gebied we dan bestrijken hierbij een screenschot van 1 van de groepjes. 25 km is dan toch een aardige rondrit en op de fiets kun je snel en op veel plaatsen komen. Ook kunnen we snel reageren op “geluiden of berichten” die via onze buurtpreventie-appgroep naar ons gestuurd worden. Deze berichten ontvangen we vaak via de gemeente of de wijkagenten.

In dit geval was dat een verzoek van mensen in de buurt van ons zwembad Den Donk om eens te gaan kijken want ze voelden zich onveilig als ze daar wandelen.

We zijn met beide groepen daar heen gegaan en troffen enkele voertuigen aan met mensen erin die zaten te blowen. Onze aanwezigheid, 5 personen opvallend, was waarschijnlijk de reden dat de personen zich niet op hun gemak voelden en zij vertrokken vrij snel nadat we aankwamen.

Gelukkig doen ze buiten het blowen vrij weinig, maar we hopen dat we met onze aanwezigheid ervoor gezorgd hebben, dat de buurtbewoners zich weer een stukje veiliger voelen.

Benieuwd wat we doen en wie we zijn? Kijk op onze site www.buurtpreventie-oisterwijk.nl

Woon je in Haaren, Heukelom, Oisterwijk en/of Moergestel en wil je je ook aansluiten bij de Buurtpreventie Oisterwijk, stuur dan even een email naar info@buurtpreventie-oisterwijk.nl