Site Overlay

Buurtpreventie Oisterwijk, EHBO Oisterwijk en Politie organiseren een Veiligheidsmarkt.

Buurtpreventie Oisterwijk, EHBO Oisterwijk en Politie organiseren veiligheidsmarkt in Oisterwijk.

Geschreven door Peter van der Wouw en Renata Kuijpers-Bos

Afgelopen zaterdag 23 Oktober 2021 was de Buurtpreventie Oisterwijk, samen met de EHBO Vereniging Oisterwijk en de politie aanwezig voor het oude raadshuis in Oisterwijk. De BOA’s hebben later ook nog even aangesloten, zodat ook aan de BOA’s wat vragen gesteld konden worden. Uit alle dorpen waren er leden van de Buurtpreventie Oisterwijk aanwezig. Helaas hebben we geen leden in Heukelom, maar mocht u in Heukelom wonen en interesse hebben om eens mee te lopen, stuurt u dan een email naar info@buurtpreventie-oisterwijk.nl.  

We waren die middag present om de bevolking van Oisterwijk beter kennis te laten maken met WAT “Buurtpreventie Oisterwijk” nou precies inhoud en wat je zelf kunt doen om de kans op inbraken zo klein mogelijk te houden.

Peter uit Moergestel houd niet van stil staan en is daarom samen met Bart en Mike zich gaan begeven onder het publiek in Oisterwijk om ook daar te vertellen waar de Buurtpreventie Oisterwijk voor staat en waarom het belangrijk is, dat Buurtpreventie Oisterwijk er is.

We hebben weer veel aparte dingen gezien en gehoord. Een korte greep aan vragen die aan ons gesteld werden waren:

“Hebben wij een Buurtpreventie Team? Hoelang al? Wat mogen jullie? Wat doen jullie zoal?”

“De invalideparkeerplaats is bezet en ik heb een kaart. Mag ik nu parkeren op een gewone plaats? Waarom mag ik met mijn “dorpskaart” niet aan de Gemullenhoeken weg parkeren? Wat is hier aan de hand met zoveel opvallende mensen? Etc……..”

Kort gezegd was het rondlopen door het centrum van Oisterwijk dus zeer zinvol.

De rest van de Buurtpreventie Oisterwijk bleef samen met onze Wijkagent Paul bij de tent op het Raadhuis staan om daar de vragen van de bezoekers te beantwoorden.

Er kwamen mensen met gerichte vragen aan de politie, zoals wat kan ik doen bij bepaalde situaties en wanneer moet ik precies 112 en 0900-8844 bellen.

Ook zijn we nog even met de wijkagent Paul naar Haaren gereden omdat daar een man en vrouw mensen lastig vielen met vragen om eten, sigaretten vuur etc. Helaas konden we ze toen niet vinden zodat de politie hun identiteit kon achterhalen en ze uit te leggen dat dit geen wenselijk gedrag was. Maar later op de avond, kon de politie deze mensen toch meenemen naar het bureau om hun identiteit te controleren na de goede samenwerking tussen oplettende buurtbewoners, Buurtpreventie Oisterwijk en de politie.

Mocht u willen weten wie uw wijkagent is, ga dan naar politie.nl en klik op mijn buurt. Hier kunt u precies zien wie uw wijkagent is en hoe u daarmee in contact kan komen.

Mocht u nou meer willen weten over de Buurtpreventie Oisterwijk, kijk dan eens op www.buurtpreventie-oisterwijk.nl of stuur een email.

Mocht u ons nodig hebben, dan kunt u ons altijd bereiken via info@buurtpreventie-oisterwijk.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.