Site Overlay

Buurtpreventie geeft een draai aan het hanengekraai!

Buurtpreventie geeft een draai aan het hanengekraai!
Geschreven door Peter van de Wouw

Waar hebben jullie deze week weer uitgehangen, vroeg afgelopen donderdag iemand aan mij.

Nou uitgehangen is meer een woord dat we gebruiken voor de hangjongeren die hier en daar wel aanwezig zijn en die we deze keer dan ook gezien en mee gesproken hebben.

Zoals je aan de foto ziet die ik vorige week beloofd had te laten maken, zijn we deze keer begonnen in Oisterwijk zelf. De eigenaar die aan het opruimen was heeft deze mooie fotoshoot gemaakt. Bij deze dank.

V.L.N.R: Peter W, Marco, Mike, Bart en Peter P.

Vorige week hebben we een behoorlijk rondje Moergestel gedaan en nu zijn we naar Oisterwijk gegaan. Met 5 man achter elkaar aan fietsen is minder effectief hadden we ons bedacht en vandaar dat we ons groepje opgesplitst hadden in 2 fietsers en 3 lopers.

De loopgroep ging zich “zichtbaar maken” rondom de Lind en bij de nieuwe Lidl waar volgens onze informanten, de Politie, afgelopen maand wel 20 fietsendiefstallen plaats hebben gevonden. Andere Buurtpreventie leden hebben hier afgelopen week ook gesurveilleerd en hopelijk schrikt dat een beetje af. Niets doen is geen optie!

Helaas heeft dit groepje lopers verder geen grote bijzonderheden meegemaakt maar wel een aantal mensen over ons doelstellingen verteld. Dit is ook erg belangrijk om de bekendheid te vergroten van de actieve Buurtpreventie groep.

De fietsgroep kwam echter weer met een schat aan verhalen terug op het beginpunt na een uur door Oisterwijk getoerd te hebben. In het Willem van der Aa park werden we “hartelijk ontvangen” door een groep jeugdigen onder aanvoering van een “Scootmobielblower”. Ze waren vol aandacht en ontzag zo kregen we het gevoel of was het “Wat doen die nou weer hier?!”

Mijn collega had van enkele mensen in zijn straat het verzoek gekregen of wij ook iets aan hanengekraai konden doen die regelmatig de nachtelijke stilte, om 04.00u, verstoorde. We hadden een klein vermoeden waar het vandaan kwam en zijn een straat verder poolshoogte gaan nemen waar kippen e.d. in de tuinen zitten. We dachten het adres gevonden te hebben en belden daar aan. Een verbaasde blik van de bewoner naar ons toen hij opendeed maar na uitleg van onze bedoelingen, vertelde hij dat hij geen beesten had maar zijn buurmannen wel maar dat de haan die hij ook wel eens hoorde weggedaan was. Hij stelde het zeer op prijs dat we met deze actie aandacht vroegen en wij waren weer een stapje verder.

Is hij weg of horen we hem komende week weer? Wie weet maar het zijn erg vervelende zaken als je er door gewekt wordt en wij verzoeken u met klem om daar aan te denken als u besluit ook zo’n “lieve haan” te nemen.

Wat gaat die tijd dan weer gruwelijk snel en we hadden afgesproken om rond 21.00u weer te verzamelen om ergens gezamenlijk onze “avonturen” weer door te nemen. We konden mooi nog een blokje fietsen over de Lind en werden op het einde weer hartelijk begroet vanaf het terras van “Daar zijn ze weer de BOA’s!” wat we dus niet zijn maar wel een aantal enthousiaste medeburgers uit de gemeente die hoopt door hun aanwezigheid en inzet iets voor een ieders veiligheid te kunnen betekenen.

Meer info over onze activiteiten kijk dan even op www.buurtpreventie-oisterwijk.nl. Tot de volgende keer!