Site Overlay

Heukelom

Een buurtpreventieteam werkt samen met de politie en de gemeente aan een veilige en prettige buurt. Vrijwilligers van het buurtpreventieteam lopen of fietsen door de wijk en zijn alert op bijzonderheden. Ze maken een praatje met buurtbewoners en weten wat er leeft in de buurt. Ook maken ze bewoners attent op onveilige situaties. Doordat de vrijwilligers zichtbaar op straat aanwezig zijn en extra oren en ogen vormen voor politie en gemeente kunnen inbrekers en vandalen minder makkelijk hun slag slaan.

Hoe werkt het?

In Heukelom hebben we helaas nog geen leden die actief lopen. Mochten er wel leden komen, dan zullen de vrijwilligers van dit team onderling af spreken hoe vaak en op welke momenten ze op pad gaan. Zij krijgen via de wijkagent uitleg en instructies. Soms vraagt de politie om bepaalde situaties in de gaten te houden. Als de situatie daarom vraagt, krijgen vrijwilligers direct ondersteuning van de politie.

Meer informatie

Wilt u meer weten stuur dan een email via info@buurtpreventie-oisterwijk.nl of bel 0900-8844 en vraag naar uw wijkagent.

Heeft u belangstelling om zelf mee te doen met het Buurtpreventieteam in uw wijk? Vraag een formulier aan bij info@buurtpreventie-oisterwijk.nl.