Site Overlay

Nieuws

 • Donkere Dagen Offensief (DDO) en winterweer!

  Geschreven door Peter vd Wouw. Foto: Renata Kuijpers-Bos

  Waar zijn jullie nu mee bezig in de groep van Buurtpreventie Oisterwijk?

  Die vraag werd ons de afgelopen week enkele keren gesteld terwijl we aan het rondlopen en fietsen waren.

  Afgelopen donderdagavond zijn we in Moergestel begonnen met het DDO (Donkere Dagen Offensief).

  Zoals bv bij de rotonde, nabij de A58 op een digitaal mededelingen bord van de Politie te lezen is, worden er veel inbraken gepleegd in de vroege avond via platte daken en openstaande ramen aan de achterzijde van diverse woningen in Moergestel.

  Om dit extra onder de aandacht te brengen hebben we met ons team, onder leiding van onze wijkagent, een opvangplek gemaakt op het St. Jans Plein in ons dorp.

  De politie leidde de auto’s vanaf de weg naar onze opvanglocatie waar wij de bestuurders aan konden spreken op het feit dat er veel inbraken gepleegd worden.

  We begonnen rond 18.45u en het zou minimaal tot 20.00u duren ware het niet dat het plotselinge winterweer de veiligheid in gevaar bracht en we voortijdig hebben moeten stoppen met het aanspreken van de mensen.

  Ook voor ons geld Safety First!

  We hebben toch een groot aantal mensen in die tijd aan kunnen aanspreken en de reacties waren zeer positief.

  Helaas om 19.30u gestopt in opdracht van de wijkagent.

  Maar u kunt ons komende week weer tegenkomen want we gaan aanstaande woensdag en donderdag verder op de ingeslagen weg en positioneren ons dan eerst in Oisterwijk en de avond daarop in Haaren op een locatie.

  Namens Buurtpreventie Oisterwijk bedankt voor uw medewerking en mogelijk tot ziens.

 • Fietsendiefstal, hot item in Oisterwijk

  Geschreven door Peter van de Wouw.

  Op donderdag 31 maart 2022 was er door de Politie en de Gemeente Oisterwijk een voorlichtingsmiddag opgezet op de weekmarkt, tegen over de Hema in Oisterwijk.

  Om het aantal fietsdiefstallen, vooral in de dorpskern Oisterwijk, terug te dringen en mensen tips te geven over: Hoe je mogelijk kunt voorkomen dat je fiets wordt gestolen. Zeker ook om te laten zien hoe snel een fietsendief werkt die “goed in zijn vak is”. Buurtpreventie Oisterwijk (actief surveillerend in Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren) was ook uitgenodigd om acte de préséance te geven.

  De reactie van een van de medewerkers was: “Het was een leuke middag en best indrukwekkend hoe snel de “dief” de sloten open kreeg met makkelijk gereedschap/loper”.

  Verder hebben we veel aanloop gehad en mensen meerdere dingen kunnen vertellen over de juiste sloten (8mm gehard staal) en over wat de Buurtpreventie Oisterwijk doet en waar we voor staan en hoe we te werk kunnen gaan voor de bewoners van de Gemeente Oisterwijk.

  Er waren 3 “Fietsendiefstal demonstraties” en er zijn heel veel mensen op af gekomen die verbaasd waren over hoe makkelijk en snel de fietsen weg waren en dat is een van de redenen waarom de Politie deze middag heeft georganiseerd. Hierbij nog enkele foto’s van de Demonstratie.

  Via deze link vind u meer informatie met meer tips om fietsendiefstal te voorkomen.

  Wilt u meer weten over Buurtpreventie Oisterwijk of heeft u interesse om met ons mee te wandelen, kijk dan op www.buurtpreventie-oisterwijk.nl.

 • Da’s pech… fiets weg!

  Op donderdagmiddag 31 maart 2022 is er een demonstratie op de weekmarkt in Oisterwijk.

  De ‘fietsendief’ geeft een demonstratie. (Foto: sikkom.nl).

  “Het aantal fietsendiefstallen In de gemeente Oisterwijk is het afgelopen jaar aanzienlijk gestegen. De dieven hebben het vooral voorzien op de steeds populairder wordende E-bike. In Oisterwijk worden vooral rondom de supermarkten, het centrum en niet te vergeten het station fietsen gestolen. Vaak is het zo dat de burger even 10 minuutjes een boodschap aan het doen is en bij terugkomt is zijn of haar kostbare fiets verdwenen.” zo vertelt Roeleke Leenhouwers van de politie.

  Door de toename van fietsendiefstallen is de politie gestart met een project om de problematiek van deze fietsendiefstallen tegen te gaan. Preventie is hierbij zeer belangrijk. We willen de burger bewust maken van het nut om een fiets op de juiste manier op slot te zetten. Het begint met een goede preventie en zoeken naar oplossingen om dit probleem zo klein mogelijk te maken en te houden.

  Uitnodiging

  Op donderdagmiddag 31 maart 2022 worden belangstellenden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op de weekmarkt in Oisterwijk. De politie zal daar aanwezig zijn om informatie te verschaffen. Ook zal de “fietsendief met de fietsendief” met de “fiets en diefstal show” op uitleg geven over de risico’s van fietsendiefstal en krijgen de bezoekers te zien hoe dit te voorkomen is door verstandig wegzetten van de fiets met de juiste sloten.

 • Fijne feestdagen!

  Geschreven door Peter van der Wouw

  Helaas is er weer een lock down met de kerstdagen maar de Buurtpreventie Oisterwijk mag gelukkig nog lekker blijven wandelen en fietsen en zorgen dat het veilig blijft in onze dorpen.

  Hopelijk brengt 2022 ons waar we voor op deze aarde zijn. Plezier in het leven, en in elkaar geloven zodat we samen voor een veilig Oisterwijk gaan.

  De Buurtpreventie Oisterwijk (en in het bijzonder van de delegatie die je hieronder op de foto in Moergestel ziet, vlnr Peter P. Mike, Bart, Marco en Peter W.) wenst u een prettige kerst en een veilig uiteinde van dit bijzondere jaar.

 • Buurtpreventie Oisterwijk in het donker op pad.

  Geschreven door Peter van der Wouw.

  Vaak gaan we wel 2 of 3 keer in de week op pad en meestal met een groepje van 2 tot 5 personen. Iedere keer moet een uitdaging zijn, vinden we, maar we zijn er niet om “boeven te vangen of iets dergelijks”. Mochten we toevallig ergens getuigen van zijn, dan melden we dit direct bij de politie.

  Moergestel

  Een aantal weekenden heeft een groep mensen nogal vreemde dingen uitgevoerd met fietsen die daar geparkeerd stonden. Ze vonden het leuk om andermans eigendommen in de bosjes en op het bushokje te gooien.

  Aangezien we graag wilden weten door wie en waarom dit gedaan werd, hebben we afgelopen weekend “in cognito” gesurveilleerd in de buurt van de bushaltes in Moergestel. Het tijdstip was laat en de tijd dat we denken dat er iets kan gebeuren.

  Helaas hebben we niemand kunnen betrappen en dan denk je snel, “Jammer van onze tijd, maar misschien hebben ze gehoord dat …… en daarom doen ze weer normaal.” Als dit laatste het geval is hebben we onze doelstelling toch weten te behalen.

  Oisterwijk

  Afgelopen dinsdag zijn we met 5 personen in Oisterwijk op pad geweest. We hadden berichten gekregen van diefstallen e.d. uit auto’s en onderdelen van bepaalde wagens die er in Oisterwijk rondrijden. Er zijn daar een hele hoop kleine parkeerplaatsjes waar wat “te halen” valt. We verdeelden ons in 2 groepjes om effectiever te werk te gaan.

  Om te laten zien welk gebied we dan bestrijken hierbij een screenschot van 1 van de groepjes. 25 km is dan toch een aardige rondrit en op de fiets kun je snel en op veel plaatsen komen. Ook kunnen we snel reageren op “geluiden of berichten” die via onze buurtpreventie-appgroep naar ons gestuurd worden. Deze berichten ontvangen we vaak via de gemeente of de wijkagenten.

  In dit geval was dat een verzoek van mensen in de buurt van ons zwembad Den Donk om eens te gaan kijken want ze voelden zich onveilig als ze daar wandelen.

  We zijn met beide groepen daar heen gegaan en troffen enkele voertuigen aan met mensen erin die zaten te blowen. Onze aanwezigheid, 5 personen opvallend, was waarschijnlijk de reden dat de personen zich niet op hun gemak voelden en zij vertrokken vrij snel nadat we aankwamen.

  Gelukkig doen ze buiten het blowen vrij weinig, maar we hopen dat we met onze aanwezigheid ervoor gezorgd hebben, dat de buurtbewoners zich weer een stukje veiliger voelen.

  Benieuwd wat we doen en wie we zijn? Kijk op onze site www.buurtpreventie-oisterwijk.nl

  Woon je in Haaren, Heukelom, Oisterwijk en/of Moergestel en wil je je ook aansluiten bij de Buurtpreventie Oisterwijk, stuur dan even een email naar info@buurtpreventie-oisterwijk.nl