Site Overlay

Een thuiswedstrijd voor het Buurtpreventie team

Een thuiswedstrijd voor het Buurtpreventie team
Geschreven door Peter van de Wouw

Nou van een wedstrijd was zeker geen sprake maar net als de eerste wedstrijd van Willem II tegen Feijenoord was het een moeilijke opstart zo na mijn vakantie. Enkele weken stil gelegen en ook geen “oefenrondjes” kunnen fietsen wegens een lelijke val die ik gemaakt had 6 weken geleden bij het klussen bij een van mij zoons. Gelukkig zijn mijn verwondingen weer bijna genezen maar je merkt hierdoor dat je echt ouder aan het worden bent.

We hadden het dinsdagavond goed gepland en we gingen er alle 5 voor om weer een fijne rondrit te maken door ons dorp. En dat was de eerste tegen goal! Het regende toen we begonnen maar gelukkig was het maar van korte duur. We hadden een “aspirant lid” mee gevraagd om te gaan fietsen. Aangezien die uit Moergestel komt, zijn we “thuis” gebleven om ons mooie dorp van “gespuis e.d.” te gaan vrijwaren. Omdat onze Moergestelse groep nog niet zoveel leden kent gaan er een paar mensen uit Oisterwijk mee en die voelen zich al goed thuis in Moergestel, zelfs beter op dit moment dan in Moergestel-Noord.

We zijn dus vanaf het St. jansplein gestart en tijdens deze rondrit maakten we kennis met Marco die zich ook graag nuttig maakt voor ons dorp en straks ook mee in Oisterwijk, Heukelom en Haaren mee wil gaan fietsen of lopen. Een groep van 5 deze keer en dat ziet er, vind ik zelf, best indrukwekkend uit als het regent en begint te schemeren. De gele jassen brigade rukt op! Helaas ben ik deze keer vergeten een foto te maken van deze groep die verder bestond uit: Peter P, Mike, Bart en Peter W.

Bingo een tegen goal, 1-1, want er lagen weer een hoop afvalzakken rond de kledingcontainer waar we langs kwamen. Dit was meteen een mooie gelegenheid om ons aspirant lid wegwijs te maken op de Fixi app. Dit lukte goed en vandaag kreeg ik al vroeg te horen dat alle troep opgeruimd was in die straat door de Buurtbeheergroep van onze gemeente. Chapeua voor deze mensen. Echt het werkt prima deze app. Niet alleen voor ons maar ook voor jullie en nagenoeg overal in Nederland kun je de app gebruiken om meldingen te sturen naar de gemeente waar je dan bent.

Route Peter vd Wouw

Helaas aan dit gelijk spel hadden we niet genoeg want Mike begon te bloeden aan een vinger. Hij had zich gisteren eerder op de dag ergens aan gesneden en het leek heel wat door de regen waar we doorheen fietsten. We gingen naar Johan van Esch, Esso pompstation, voor verzorging van de wond. Bedankt Johan voor de goede zorg. 1-2 dus en daarna konden we verder fietsen.

Zo de randen van ons dorp verder verkend maar het is weer gruwelijk rustig op straat maar wel droog ondertussen. Kom laten we een bakkie doen als afsluiting van deze natte maar leervolle avond dan kunnen we in ieder geval nog met een gelijk spel afsluiten.

2-2 is het dus geworden en we hebben er een nieuw lid bij. Welkom Marco. Ik hoop dat je bij deze groep je draai kunt vinden. Om een indruk te geven waar we zoal komen hierbij de route die we gefietst hebben en die door Strava mooi opgetekend is. Meer weten over deze actieve buurtpreventiegroep kijk dan op www.buurtpreventie-oisterwijk.nl Houdoe!